1. Amaç |
Bu talimatın amacı Brabender - Ekstensograf kullanımına yönelik işlemleri belirtmektir. |
2. Kapsam |
Bu talimat Gıda Müh. Mühendisligi Bölümü Laboratuvarlarında bulunan Brabender - Ekstensograf kullanımını kapsar. |
3. Tanımlar |
Bu talimatta tanımlanması gereken herhangi bir terim bulunmamaktadır. |
4. Cihaz Sorumluları |
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Türksoy
Prof. Dr. K. Savaş Bahçeci
Arş. Gör. Eda Aktaş Akyıldız |
5. Uygulama |
1 |
Farinografta elde edilen hamur 150 ± 0.5 gr’lık iki parçaya ayrılır | 2 | Parçanın bir tanesi aletin yuvarlatıcısında, tablayı 20 defa döndürerek
yuvarlak hale getirildikten sonra silindirden geçirilerek şekil verilir
ve özel kabına yerleştirilir. | 3 | Hamur, kabı ile birlikte aletin sabit sıcaklıktaki dolabına konulur ve istenilen sürede fermentasyona bırakılır. | 4 | Aynı işlemler diğer parçaya da uygulanır. | 5 | Fermentasyon sonrası hamur aletin kolu üzerindeki yerine yerleştirilir | 6 | Hamuru aşağı doğru çekecek kanca harekete geçirilir. | 7 | Hamur koptuğu anda cihaz durdurulur. | 8 | Veriler bilgisayar tarafından kaydedilir. |
|
6. Dikkat Edilecek Hususlar
|
Termostat doşalımlı su banyosunun suyunu kontrol ediniz. |
HAZIRLAYAN |
SISTEM ONAYI |
YÜRÜRLÜK ONAYI |
Mühendislik Fakültesi |
Mühendislik Fakültesi |
Mühendislik Fakültesi |
Kalite Komisyonu |
Birim Kalite Temsilcisi |
Birim Amiri |
|
|
|
|