1. Amaç |
Bu talimatın amacı Brabender - Farinograf kullanımına yönelik işlemleri belirtmektir. |
2. Kapsam |
Bu talimat Mühendislik Fakültesi - Gıda Müh. Bölümü Laboratuvarlarında bulunan Brabender - Farinograf kullanımını kapsar. |
3. Tanımlar |
Bu talimatta tanımlanması gereken herhangi bir terim bulunmamaktadır. |
4. Cihaz Sorumluları |
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Türksoy
Prof. Dr. K. Savaş Bahçeci
Arş. Gör. Eda Aktaş Akyıldız |
5. Uygulama |
1 |
Termostat
çalıştırılarak sıcaklık 30 °C’ye çıkana dek beklenir | 2 | Kullanılan
yoğurma kabına göre 300 gr un tartılarak bu kaplara konur. | 3 | Unun
üzerinde büretten 30 °C’de belli miktarda damıtık su verilir. | 4 | Hamur haline gelmeye başlayan un yavaş yavaş paletlere direnç gösterir. Bu direnç bilgisyar tarafından kaydedilir. | 5 | Daha
sonra cihazın ön kapağı sökülerek cihaz temizlenir. | 6 | Büretten
sarf edilen su tespit edilir. Bu işlemde tespit edilen su miktarı unun su
kaldırma oranıdır. | | | | |
|
6. Dikkat Edilecek Hususlar
|
Termostat dolaşımlı su banyosunun suyu kontrol edilir. |
HAZIRLAYAN |
SISTEM ONAYI |
YÜRÜRLÜK ONAYI |
Mühendislik Fakültesi |
Mühendislik Fakültesi |
Mühendislik Fakültesi |
Kalite Komisyonu |
Birim Kalite Temsilcisi |
Birim Amiri |
|
|
|
|