Anasayfa | Cihaz | Kimyasal | Laboratuvar |
Kullanıcı İşlemleri
YAZDIRILABİLİR VERSİYON
Mühendislik Fakültesi
Farinograf Kullanım Talimatı
Brabender
Döküman No: EF-MUH-TL-266
İlk Yayın Tarihi: 25.05.2018
Revizyon Tarihi: -
Revizyon No: 00
Sayfa No:

1. Amaç
Bu talimatın amacı Brabender - Farinograf kullanımına yönelik işlemleri belirtmektir.
2. Kapsam
Bu talimat Mühendislik Fakültesi - Gıda Müh. Bölümü Laboratuvarlarında bulunan Brabender - Farinograf kullanımını kapsar.
3. Tanımlar
Bu talimatta tanımlanması gereken herhangi bir terim bulunmamaktadır.
4. Cihaz Sorumluları
Dr. Öğr. Üyesi Seçil Türksoy
Prof. Dr. K. Savaş Bahçeci
Arş. Gör. Eda Aktaş Akyıldız
5. Uygulama
1

Termostat çalıştırılarak sıcaklık 30 °C’ye çıkana dek beklenir
2 Kullanılan yoğurma kabına göre 300 gr un tartılarak bu kaplara konur.
3 Unun üzerinde büretten 30 °C’de belli miktarda damıtık su verilir.
4Hamur haline gelmeye başlayan un yavaş yavaş paletlere direnç gösterir. Bu direnç bilgisyar tarafından kaydedilir.
5 Daha sonra cihazın ön kapağı sökülerek cihaz temizlenir.
6 Büretten sarf edilen su tespit edilir. Bu işlemde tespit edilen su miktarı unun su kaldırma oranıdır.
6. Dikkat Edilecek Hususlar

Termostat dolaşımlı su banyosunun suyu kontrol edilir.
HAZIRLAYAN SISTEM ONAYI YÜRÜRLÜK ONAYI
Mühendislik Fakültesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Fakültesi
Kalite Komisyonu Birim Kalite Temsilcisi Birim Amiri
   hitulabs@hitit.edu.tr © 2020 CMSL