1 |
Cihaz açılmadan önce ölçüm yapılacak parametreye göre sensör (pH veya iletkenlik sensörleri) seçimini yapınız ve sensörü cihazın arkasındaki ilgili bağlantı noktasına bağlayınız. |
2 | Cihaz ekranın sağ tarafında bulunan Açma/ kapama tuşuna basarak açınız ve giriş ekranının gelmesini bekleyiniz. |
3 | Giriş ekranının üst tarafında o anda cihaza bağlı sensörler gösterilir. Hangi sensörle (pH ya da iletkenlik) ölçümü yapılacaksa o sensörün üzerine dokununuz ve sensör sayfasının açılmasını bekleyiniz. |
4 | Açılan sayfada Genel Ayarlar (GENRAL SETTINGS) sekmesine girdiğinizde karşınıza çıkan ekranda ölçümün nasıl biteceği (endpoint type), hassasiyetini (endpoint criteria) ve sıcaklığın nasıl ölçüleceğini (temperature capture) ile belirleyiniz. Bir çözeltinin pH’ını ayarlamak istediğiniz durumlarda ölçümün otomatik olarak sonlanmaması adına endpoint type manuel hale getirilmelidir. |
5 | Üst menüye dönüp ölçüm ayarları (measurement settings) sekmesine giriş yaptığınızda ölçümü virgülden sonra kaç haneli görmek istiyorsanız “decimal places” içinden 1 ile 3 arasındaki basamaklardan birini seçiniz. |
6 | Sonraki adımda tekrar üst menüye çıkıp kalibrasyon ayarları (calibration settings) sekmesine giriş yapınız. Burada buffer group içerisinden kullanıcının elinde bulunan referans sıvılara uygun grubu mutlak bir şekilde seçiniz. Eğer düzgün tanımlama yapılmazsa cihaz kalibrasyonunda dolayısıyla da tüm ölçümlerde sapmalar gözlenir. |
7 | Sonrasında sensör sayfasına dönülerek kalibrasyon işlemine başlayınız. |
8 | pH veya iletkenlik sensörünü saf su ile temizleyiniz ve ardından kurulayınız. |
9 | Sonrasında ilk kalibrasyon çözeltisine daldırılarak kalibre et tuşuna basınız ve sonra ekranda adımları takip ederek kalibrasyon işlemlerini bitiriniz. Cihazın % slope değeri %95-%100 arasında olduğu sürece sensör sağlıklı bir şekilde kalibre edilmiş demektir. |